Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikonrulle

Fikonrulle
Fikonrulle
Fikonrulle
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 150 gfikon- torkade
  • 1,5 dlvatten
  • 2,5 dlkokos- riven
  • 1 mskrom
  • 250 gmandelmassa
  • 250 gmandelmassa

Garnering

  • 100 gmörk choklad
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Hacka fikonen grovt och låt dem sjuda i vattnet 3–5 minuter.

  2. Rosta kokos gyllene på en plåt i ugn, 200 grader, i 3–5 minuter.

  3. Mixa fikonkoket till en slät massa. Blanda i rostad kokos och rom.

  4. Kavla mandelmassan till en rektangel cirka 25 centimeter lång och bred ut fikonmassan. Rulla till en rulle.

  5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och rör ner smöret. Bred den smälta chokladen över rullen. Förvaras svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök