Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En absolut oemotståndlig desserttårta. Bjud den efter en lättare måltid, för det är svårt att bara ta en liten bit.
Finhacka fikonen och låt dem dra i vinet ca 15 min.
Till bottnen: Mixa bondkakorna med smält smör och tryck ut tunt i botten och upp mot kanten på en 24 cm form med löstagbar kant, ev med ett bakplåtspapper fastklämt.
Vispa grädden, men inte för hårt, och ställ den åt sidan.
Vispa äggulor och socker i en liten kastrull satt i sjudande vattenbad, tills det börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och vispa tills massan är kall och pösig.
Blanda fi konen med äggkrämen och varsamt den vispade grädden.
Häll parfaitmassan i formen och frys 3-5 timmar. Temperera tårtan 20 min före serveringen och bjud den sedan med hallonsås.