Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikonmarmelad

Fikonmarmelad görs av överblivna färska fikon. 

Fikonmarmelad
Fikonmarmelad
Fikonmarmelad
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8fikon- färska
  • 0,5 dlportvin- rött
  • 2stjärnanis
  • 1lagerblad
  • 2 dlrårössocker- eller strösocker

Gör så här

  1. Klipp bort stjälkarna och skär fikonen i bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på portvin. Tillsätt stjärnanis och lagerblad. Koka upp och sjud ca 5 min.

  2. Tillsätt sockret och rör om. Koka upp och sjud 5-10 min tills marmeladen börjar bli fast i konsistensen. Tänk på att den tjocknar när den kallnar också.

  3. Ta bort stjärnanisen, annars kan marmeladen bli besk om den får ligga för länge. Häll marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Låt kallna. Förvara marmeladen i kyl.

Vad tyckte du om receptet?