Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikonmarmelad med aprikos

Marmeladen är god till ost eller som pålägg. Ann-Charlotte använder helst ekologiskt odlad frukt till sin marmelad. Vill man ha marmeladen slätare kan man mixa den med stavmixer innan den hälls upp på burk.

Fikonmarmelad med aprikosFikonmarmelad med aprikosFikonmarmelad med aprikos

Ingredienser

  • 500 gfikon- torkade
  • 200 gaprikoser- torkade
  • 4 dlvatten- från blötläggningen
  • 1 dlcitron- saft av pressad
  • 12 dlströsocker
  • 2kanelstänger
  • 1fruktpektin- flaska, (Certo)

Gör så här

  1. Blötlägg aprikoser och fikon i rikligt med kallt vatten. Låt ligga minst 8 timmar eller över natten.

  2. Häll av och spara 4 dl av blötläggningsvattnet. Hacka fikon och aprikoser. Sjud fikon och aprikoser med vattnet och citronsaft 20 minuter.

  3. Rör ner socker och kanelstängerna. Koka utan lock 15 minuter. Skumma då och då. Ta av från plattan och rör ner 1 flaska Certo. Rör någon minut.

  4. Ta upp kanelstängerna. Önskas starkare kanelsmak kan kanelstängerna följa med i burken.

  5. Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar.

Vad tyckte du om receptet?