Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikonmarmelad (perfekt till ost)

Fikonmarmelad till ost. Tänk på att fikonen behöver 5 timmar på sig för att mjukna.

Fikonmarmelad (perfekt till ost)
Fikonmarmelad (perfekt till ost)
Fikonmarmelad (perfekt till ost)
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 200 gfikon- torkade
  • vatten
  • 2,5 dlsyltsocker
  • 2stjärnanis
  • 2lagerblad

Gör så här

  1. Lägg fikonen i vatten ca 5 timmar.

  2. Tärna fikonen. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att det precis täcker. Tillsätt socker och kryddor och låt koka upp. Låt koka ca 15 min.

  3. Låt marmeladen svalna något innan den hälls upp i rena burkar. Sätt på lock direkt och förvara marmeladen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Christian Hellberg