Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikonkyckling

Fikonkyckling
Fikonkyckling
Fikonkyckling

Ingredienser

  • 4kycklingbröst
  • 3salladslökar
  • 300 gchampinjoner
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 6fikon- torkade
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär salladslöken i skivor på snedden. Skölj och skär champinjonerna champinjonerna i mindre bitar. Fräs salladslök och champinjoner i hälften av smöret i några minuter. Ansa och skär fikonen i mindre bitar. Tillsätt fikon och smaka av med salt och peppar.

  2. Smält resterande smör i enugnssäker form. Lägg kycklingbrösten i formen och fördela fyllningen i de naturliga fickorna låt också lite fyllning ligga ovanpå. Stek i ugnen ca 30 min tills innertemperaturen är 68°. Skiva kycklingbrösten och lägg upp på tallrik.

Vad tyckte du om receptet?