Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikonkompott med apelsin

En söt och syrlig kompott med knapriga valnötter är perfekt till dessertosten eller att klicka på glassen.

Fikonkompott med apelsinFikonkompott med apelsinFikonkompott med apelsin

Ingredienser

  • 7fikon
  • 0,5apelsin
  • 2 dlströsocker
  • 2 mskvalnötter- grovhackade

Gör så här

  1. Skölj och skär bort skaften och blomfästet. Skär fikonen i bitar och lägg i en vid kastrull. Skala apelsinen med potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor. Pressa ur saften.

  2. Rör i apelsinskal och apelsinsaft samt socker i kastrullen. Låt allt koka utan lock ca 10 minuter så att en del av vätskan kokar bort. Rör i valnötter och låt det kallna. Servera till dessertost.

Vad tyckte du om receptet?