Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikoncarpaccio med parmesanpuffar

Recept på fikoncarpaccio med parmesanpuffar. En fin förrätt till drinken. Fikon är känsliga! Förvara dem gärna på en tallrik i kylen, täckta med plast.

Fikoncarpaccio med parmesanpuffarFikoncarpaccio med parmesanpuffarFikoncarpaccio med parmesanpuffar
Recept på fikoncarpaccio med parmesanpuffar. Foto: Christina Sundelin

Ingredienser

  • 6fikon
  • 75 grucola

Balsamicokräm

  • 1 dlbalsamvinäger
  • 3 msksirap- ljus
  • 1 krmtimjan
  • 1 krmsalt

Parmesanpuffar

  • 1äggvita
  • 2 dlparmesan- finriven
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Balsamicokräm: Häll vinäger och sirap i en kastrull. Rör ner timjan och salt. Sjud på låg värme tills cirka hälften av krämen återstår. Låt kallna.

  2. Parmesanpuffar: Sätt ugnen på 200°. Vispa äggvitan riktigt hårt. Rör i parmesan och peppar. Klicka ut smeten till små bollar, 3–4 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått gyllenbrun färg. Låt kallna på galler.

  3. Skär fikonen i tunna skivor. Lägg dem på ett serveringsfat. Strö på rucola. Lägg på parmesanpuffarna. Ringla över balsamicokrämen och servera.

  4. Av Pia Hall

Vad tyckte du om receptet?