Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fikoncarpaccio med parmesanpuffar. En fin förrätt till drinken. Fikon är känsliga! Förvara dem gärna på en tallrik i kylen, täckta med plast.
Balsamicokräm: Häll vinäger och sirap i en kastrull. Rör ner timjan och salt. Sjud på låg värme tills cirka hälften av krämen återstår. Låt kallna.
Parmesanpuffar: Sätt ugnen på 200°. Vispa äggvitan riktigt hårt. Rör i parmesan och peppar. Klicka ut smeten till små bollar, 3–4 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått gyllenbrun färg. Låt kallna på galler.
Skär fikonen i tunna skivor. Lägg dem på ett serveringsfat. Strö på rucola. Lägg på parmesanpuffarna. Ringla över balsamicokrämen och servera.
Av Pia Hall