Recept från Mitt kök
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fikon hör julen till! Här blandas fikonen med mandelmassa, kakao och havregryn innan de rullas i smält, mörk choklad och riven kokos.
Klipp bort de hårda stjälkarna på fikonen. Skär fikonen i bitar och lägg i en mixer.
Riv mandelmassan fint och lägg i mixern. Lägg i kakao och smör och mixa ihop allt.
Lägg massan i en skål. Vänd i havregrynen för hand i massan. Rulla till bollar, lägg bollarna på ett fat och sätt in dem i kylen.
Hacka chokladen och smält den i mikron eller i ett vattenbad.
Häll upp kokosen på ett fat.
Lägg lite choklad i handen och rulla bollarna en och en i choklad och sedan i kokosen.
Förvara bollarna i en lufttät burk i kylen.
Recept från Mitt kök
Läs också: