Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikonbollar med mandelmassa och kakao

Fikon hör julen till! Här blandas fikonen med mandelmassa, kakao och havregryn innan de rullas i smält, mörk choklad och riven kokos.

Fikonbollar med mandelmassa och kakao
Fikonbollar med mandelmassa och kakao
Fikonbollar med mandelmassa och kakao
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 75 gfikon- torkade
  • 100 gmandelmassa
  • 1 mskkakao
  • 50 gsmör- mjukt
  • 1,5 dlhavregryn

Att rulla i

  • 50 gmörk choklad
  • 1,5 dlkokos- riven

Gör så här

  1. Klipp bort de hårda stjälkarna på fikonen. Skär fikonen i bitar och lägg i en mixer.

  2. Riv mandelmassan fint och lägg i mixern. Lägg i kakao och smör och mixa ihop allt.

  3. Lägg massan i en skål. Vänd i havregrynen för hand i massan. Rulla till bollar, lägg bollarna på ett fat och sätt in dem i kylen.

  4. Hacka chokladen och smält den i mikron eller i ett vattenbad.

  5. Häll upp kokosen på ett fat.

  6. Lägg lite choklad i handen och rulla bollarna en och en i choklad och sedan i kokosen.

  7. Förvara bollarna i en lufttät burk i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs också: