Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här fikongodiset ger en verklig energikick!
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta havregrynen i mitten av ugnen cirka 8 minuter, akta så de inte bränns. Klipp bort kvisten på fikonen.
Mixa fikon, kakao och kaffe. Lägg i havregryn och russin mot slutet. Flytta över massan i en bunke och arbeta in cornflakes.
Kavla ut massan mellan 2 smörpapper, till en cirka 2 centimeter tjock platta som mäter ungefär 15 x 18 centimeter. Låt fruktkakan stå i kylen minst 1 timme.
Skär fruktkakan i 12 avlånga bitar.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Pensla fruktbitarna runtom med chokladen. Låt stelna i kylen och slå in dem i smörpapper.
Recept från Mitt kök