Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikonbars

Det här fikongodiset ger en verklig energikick!

Fikonbars
Fikonbars
Fikonbars
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dlhavregryn
  • 100 gfikon- mjuka, torkade
  • 0,5 mskkakao
  • 1 mskkaffe- drickfärdigt
  • 100 grussin
  • 0,5 dlcorn flakes
  • mörk choklad- till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta havregrynen i mitten av ugnen cirka 8 minuter, akta så de inte bränns. Klipp bort kvisten på fikonen.

  2. Mixa fikon, kakao och kaffe. Lägg i havregryn och russin mot slutet. Flytta över massan i en bunke och arbeta in cornflakes.

  3. Kavla ut massan mellan 2 smörpapper, till en cirka 2 centimeter tjock platta som mäter ungefär 15 x 18 centimeter. Låt fruktkakan stå i kylen minst 1 timme.

  4. Skär fruktkakan i 12 avlånga bitar.

  5. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Pensla fruktbitarna runtom med chokladen. Låt stelna i kylen och slå in dem i smörpapper.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök