Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De sötsyrliga fikonen är jättegoda tillsammans med len philadelphiaost.
Kör vetemjöl, socker, margarin eller smör och ägg i en matberedare. Tryck ut degen i en sockerkaksform med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Tryck ut degen så att den går cirka 4 centimeter upp på kanten.
Ställ pajskalet i frysen i 1 timme.
Lägg philadelphiaost, ägg och florsocker i en bunke och kör med en elvisp till en slät smet. Bred ut philadelphia-smeten i pajskalet.
Dela fikonen i halvor och lägg dem i philadelphiasmeten. Grädda pajen i 200 grader i 30-35 minuter.
Sikta över florsocker och garnera med myntablad eller citronmeliss. Servera pajen rumstempererad med en klick crème fraiche eller vispad grädde.
Recept från Mitt kök