Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikon- & philadelphiapaj

De sötsyrliga fikonen är jättegoda tillsammans med len philadelphiaost.

Fikon- & philadelphiapaj
Fikon- & philadelphiapaj
Fikon- & philadelphiapaj
Annika Broman

Ingredienser

  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 125 gmargarin- eller smör
  • 1 litetägg
  • 200 gphiladelphia
  • 2ägg
  • 1,5 dlflorsocker
  • 6fikon- färska

Garnering

  • florsocker
  • myntablad- eller citronmeliss

Servering

  • grädde- crème fraiche eller vispad

Gör så här

  1. Kör vetemjöl, socker, margarin eller smör och ägg i en matberedare. Tryck ut degen i en sockerkaksform med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Tryck ut degen så att den går cirka 4 centimeter upp på kanten.

  2. Ställ pajskalet i frysen i 1 timme.

  3. Lägg philadelphiaost, ägg och florsocker i en bunke och kör med en elvisp till en slät smet. Bred ut philadelphia-smeten i pajskalet.

  4. Dela fikonen i halvor och lägg dem i philadelphiasmeten. Grädda pajen i 200 grader i 30-35 minuter.

  5. Sikta över florsocker och garnera med myntablad eller citronmeliss. Servera pajen rumstempererad med en klick crème fraiche eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök