Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fikon- och valnötsmarmelad med glöggsmak är en kryddig marmelad av torkade fikon, som passar extra fint till lagrad cheddar eller blåmögelost. Fikonen mjukas upp i glöggen och får god smak när de får stå och dra.
Skär av de små hårda skaften på fikonen. Skär fikonen i små bitar. Blanda fikonbitarna med glögg och låt stå till nästa dag. Rosta nötterna i en torr stekpanna.
Lägg fikonen med glöggen i en liten kastrull och tillsätt socker och pressad citron. Sjud marmeladen under lock 5–10 min. Krossa nötterna lätt och blanda ner dem. Häll upp marmeladen i en burk och låt kallna.