Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikon- och portvinsmarmelad

Fikon- och portvinsmarmelad
Fikon- och portvinsmarmelad
Fikon- och portvinsmarmelad
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 200 gfikon- torkade
  • 1,25 dlrött vin
  • 1 dlportvin
  • 4fikon- färska ,cirka 350 g
  • 60 gsyltsocker
  • 60 gvalnötter

Gör så här

  1. Låt torkade fikon dra i vin över natten/dagen.

  2. Tillsätt portvin, grov hackade/eller klyftade fikon, samt syltsocker. Sätt ugnen på 150 grader.

  3. Rosta valnötterna i ugnen i cirka 5 minuter.

  4. Låt fikonen småkoka. När konsistensen har tjocknat, efter cirka 15 minuter, tillsätt valnötterna.

  5. Häll över i en ren och uppvärmd glasburk. Servera med kex och Stilton-ost. Dekorera gärna med färska fikonklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök