Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fikon i konjak. De här fikonen är goda till vaniljglass. Och visst är det en elegant present?
Koka vatten, socker, kanel och apelsinskal på svag värme under lock, 10–15 minuter. Ta upp kanelstången och apelsinskalet.
Ta från värmen och häll i konjaken, nu ska lagen inte koka mer.
Skölj fikonen och picka dem med en ren provsticka.
Packa fikonen tätt i en väl rengjord burk. Häll den heta konjakslagen över fikonen. Sätt på lock och låt svalna.
Förvara fikonen i kylen, de är färdiga att äta efter ett par dagar och håller sig 1–2 veckor.
Recept från Mitt kök