Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikon i konjak

Recept på fikon i konjak. De här fikonen är goda till vaniljglass. Och visst är det en elegant present?

Fikon i konjak
Fikon i konjak
Fikon i konjak
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 16 stfikon- färska, cirka
  • 5 dlvatten
  • 3 dlströsocker
  • 1 stkanelstång
  • 1 stapelsin- finstrimlat skal från
  • 2 dlkonjak

Gör så här

  1. Koka vatten, socker, kanel och apelsinskal på svag värme under lock, 10–15 minuter. Ta upp kanelstången och apelsinskalet.

  2. Ta från värmen och häll i konjaken, nu ska lagen inte koka mer.

  3. Skölj fikonen och picka dem med en ren provsticka.

  4. Packa fikonen tätt i en väl rengjord burk. Häll den heta konjakslagen över fikonen. Sätt på lock och låt svalna.

  5. Förvara fikonen i kylen, de är färdiga att äta efter ett par dagar och håller sig 1–2 veckor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök