Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fetaostpaj med spenat och tomatsallad

Recept på fetaostpaj med spenat, servera med tomatsallad.

Fetaostpaj med spenat och tomatsalladFetaostpaj med spenat och tomatsalladFetaostpaj med spenat och tomatsallad
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Pajdeg

    • 2 dlvetemjöl
    • 1 dlgrahamsmjöl
    • 1 mskcitrontimjan- repad
    • 125 gsmör
    • 2 mskvatten

    Fyllning

    • 400 gspenat- färsk
    • 150 gfetaost
    • 4ägg
    • 3 dlgräddfil
    • salt- peppar
    • 1 mskcitrontimjan- repad
    • 0,5 tskchiliflingor

    Tomatsallad

    • 250 gplommontomater- små, mixade färger
    • 2salladslökar
    • 2 mskbasilika- färsk
    • salt- peppar

    Gör så här

    1. Mixa vetemjöl, grahamsmjöl, citrontimjan och smör i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Täck den med plastfolie. Ställ in formen i kylen minst 30 minuter.

    2. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225°, 10 minuter. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten, så att spenaten slakar. Spola över kallt vatten. Krama ur den förvällda spenaten och fördela i pajskalet.

    3. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225°, 10 minuter. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten, så att spenaten slakar. Spola över kallt vatten. Krama ur den förvällda spenaten och fördela i pajskalet.

    4. Vispa samman ägg, gräddfil och repad timjan i en skål. Salta och peppra. Tärna fetaosten och fördela över pajen. Häll äggstanningen över fyllningen och strö över chiliflingorna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt pajen svalna något innan serveringen.

    5. Dela tomaterna och blanda med skivad salladslök och strimlad basilika. Salta och peppra. Fördela i mitten på pajen vid serveringen.

    Vad tyckte du om receptet?