Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fetaostmuffins


De här matiga fetaostmuffinsen smakar bäst nygräddade, men går också bra att frysa in.

Fetaostmuffins
Fetaostmuffins
Fetaostmuffins

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 150 gfetaost
  • 8salami- tunna skivor
  • 0,5 påsebabyspenat- cirka 30 g
  • 1 dlsoltorkade körsbärstomater- marinerade

Smet

  • 4,5 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 2 tskbakpulver
  • 3ägg
  • 3 mskolivolja
  • 2 dlturkisk yoghurt

Gör så här

  1. Tärna osten. Dela salamin i mindre bitar.

  2. ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver.

  3. Vispa ihop ägg, olja och ­yoghurt i en stor bunke. Vänd ner mjölblandningen och arbeta ihop till en tjock smet. Blanda i spenat, tomater och oliver. Vänd ner osten och salamin.

  4. Fördela smeten i dubbla ­muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök