Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fetaostfyllda filocigarrer

Fyllda, spröda rullar äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Det är lite pyssel att göra rullarna, men gör dem tidigare på dagen och grädda strax innan kalaset börjar.

Fetaostfyllda filocigarrer
Fetaostfyllda filocigarrer
Fetaostfyllda filocigarrer
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 810 stfilodeg- kyld, ark cirka 30 x 40 cm
  • 1 dlolivolja- till pensling
  • 400 gfetaost
  • 1 dlmynta- färsk, hackad
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ost, mynta och peppar.

  2. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Gör en rulle i taget: dela varje filoark på mitten och fördela fyllningen som en sträng längs ena kortsidan. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar. Gör på samma sätt med resten av filoarken.

  3. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olivolja. Hit går bra att förbereda.

  4. Grädda rullarna i mitten av ugnen tills de är spröda och har vacker färg, 8–10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök