Recept av Maro Papadopoulou
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fetaoströra med paprika och chili. Färsk paprika grillas i ugnen tills den blir brun. Lägg den i en plastpåse en liten stund innan den skalas och kärnas ur. Eller använd grillad paprika på burk.
Torka paprikan väl. Kärna ur chilin. Mixa paprika, chili och olja i en matberedare tills det blir en tjock röra.
Smula fetan och blanda med mjölken. Blanda ner den i paprikaröran och mixa med mixerstav. Förvara röran i kylen ca 1 timme före servering.
Serveras som dipp, på rostat bröd eller som tillbehör till nötkött och kyckling.
Recept av Maro Papadopoulou