Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fetaoströra med paprika och chili

Fetaoströra med paprika och chili. Färsk paprika grillas i ugnen tills den blir brun. Lägg den i en plastpåse en liten stund innan den skalas och kärnas ur. Eller använd grillad paprika på burk.

Fetaoströra med paprika och chili
Fetaoströra med paprika och chili
Fetaoströra med paprika och chili
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 gfetaost
  • 60 gpaprika- grillad
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 dlmjölk

Gör så här

  1. Torka paprikan väl. Kärna ur chilin. Mixa paprika, chili och olja i en matberedare tills det blir en tjock röra.

  2. Smula fetan och blanda med mjölken. Blanda ner den i paprikaröran och mixa med mixerstav. Förvara röran i kylen ca 1 timme före servering.

  3. Serveras som dipp, på rostat bröd eller som tillbehör till nötkött och kyckling.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Maro Papadopoulou