Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fetaost- & örtbrytbröd med salvia

Underbart brytbröd smaksatt med fetaost och örter. Perfekt på påskbuffén! Det här brödet jäser i cirka en timme.

Fetaost- & örtbrytbröd med salvia
Fetaost- & örtbrytbröd med salvia
Fetaost- & örtbrytbröd med salvia
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 10 gjäst
  • 2,5 dlvatten- 37 grader
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlvetemjöl- ca

Fyllning

  • 0,5 dlsoltorkade tomater- marinerade
  • cocktailtomater
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskörter- finhackade färska, till exempel basilika, oregano, persilja, dill, timjan
  • 50 gfetaost

Garnering

  • 0,5 tskflingsalt
  • 3 mskrapsolja
  • 12salviablad- ca

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Låt jäsa under en bakduk i cirka 30 minuter.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en platta, 25 × 30 centimeter.

  3. Ringla över oljan, strö över örterna och smulad fetaost. Lägg sist på tomaterna. Rulla ihop, ej för hårt.

  4. Skär längden i cirka 12 bitar och lägg dem i en kakform med bakplåtspapper. Toppa med flingsalt. Låt Jäsa under en bakduk i cirka 30 minuter.

  5. Värm ugnen till 225 grader.

  6. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, tills det är genomgräddat. Känn med en provsticka.

  7. Hetta upp rapsoljan i en liten stekpanna och fräs salvian.

  8. Toppa brödet med salviabladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök