Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyllda, spröda rullar äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Perfekt plockmat. Det är lite pyssel att göra rullarna, men gör dem tidigare på dagen och grädda strax innan kalaset börjar.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smulad ost, aprikoser och mynta.
Täck filodegen med en fuktig kökshandduk. Gör en rulle i taget: dela varje filoark på mitten och fördela fyllningen som en sträng längs ena kortsidan. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar. Gör på samma sätt med resten av filoarken.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olivolja. Hit går bra att förbereda.
Grädda rullarna i mitten av ugnen tills de är spröda och har vacker färg, 8-10 minuter.
Recept från Mitt kök