Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsburgare
 med fetaost - recept

Dessa burgare gör dig behagligt mätt och innehåller förutom fetaost, även vitlök och citron.

Blanda färsen och arbeta in ­aubergine och feta med elvisp eller i matberedare med blandarkrok. Överarbeta inte, då kan färsen bli seg.

Lammfärsburgare
 med fetaost - recept
Lammfärsburgare
 med fetaost - recept
Lammfärsburgare
 med fetaost - recept
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 500 glammfärs- gärna grovmalen
  • 0,5aubergine- ca 200 g
  • 34 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1citron- vältvättad, finrivet skal
  • 150 gfetaost
  • 1 mskrosmarinblad- plockade

Till servering

  • 4pitabröd
  • 1 litenbabyspenat- påse, cirka 65 g
  • 45tomater
  • 23lökar- strimlade färska
  • hummus- (se recept nedan)

Hummus, cirka 3 dl


  • 1 burkkikärter- 400 g, sköljda och avrunna
  • 3 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta- skalad
  • 1 msktahini (sesampasta)
  • 1 tskspiskummin- malen
  • 1 tskkoriander- malen
  • salt- peppar
  • 1 mskmynta- strimlad

Gör så här

  1. Ansa och skär auberginen i små tärningar. Fräs dem i cirka hälften av olivoljan i en stekpanna cirka 5 minuter. Låt kallna.

  2. Blanda färs, salt, peppar, vitlök och citronskal i en bunke. Blanda i auberginen. Blanda i grovsmulad fetaost.

  3. Forma färsen till bullar. Stek ­bullarna i resten av oljan, inte för många åt gången, cirka 5-10 ­minuter. Tillsätt rosmarinblad och efterstek 3-5 minuter eller tills ­bullarna är färdiga.

  4. Servera i pitabröd tillsammans med spenatblad, klyftade tomater, strimlad lök och hummus.

  5. Hummus: Mixa kikärterna grovt och lägg i en skål. Blanda kikärterna med oljan. Smaka av med vitlök, sesampasta, spiskummin, koriander, salt och ­peppar. Blanda i myntan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök