Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa burgare gör dig behagligt mätt och innehåller förutom fetaost, även vitlök och citron.
Blanda färsen och arbeta in aubergine och feta med elvisp eller i matberedare med blandarkrok. Överarbeta inte, då kan färsen bli seg.
Ansa och skär auberginen i små tärningar. Fräs dem i cirka hälften av olivoljan i en stekpanna cirka 5 minuter. Låt kallna.
Blanda färs, salt, peppar, vitlök och citronskal i en bunke. Blanda i auberginen. Blanda i grovsmulad fetaost.
Forma färsen till bullar. Stek bullarna i resten av oljan, inte för många åt gången, cirka 5-10 minuter. Tillsätt rosmarinblad och efterstek 3-5 minuter eller tills bullarna är färdiga.
Servera i pitabröd tillsammans med spenatblad, klyftade tomater, strimlad lök och hummus.
Hummus: Mixa kikärterna grovt och lägg i en skål. Blanda kikärterna med oljan. Smaka av med vitlök, sesampasta, spiskummin, koriander, salt och peppar. Blanda i myntan.
Recept från Mitt kök