Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Feta- & lammfärsburgare


Dessa burgare gör dig behagligt mätt och innehåller förutom fetaost, även vitlök och citron.

Feta- & lammfärsburgare

Feta- & lammfärsburgare

Feta- & lammfärsburgare

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 500 glammfärs- gärna grovmalen
  • 0,5aubergine- cirka 200 g
  • 34 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1citron- vältvättad, finrivet skal
  • 150 gfetaost
  • 1 mskrosmarinblad- plockade

Till servering:

  • 4pitabröd
  • 1 litenbabyspenat- påse, cirka 65 g
  • 45tomater
  • 23lökar- strimlade färska
  • hummus

Gör så här

  1. Skär auberginen i små tärningar. Fräs dem i cirka hälften av olivoljan i en stekpanna cirka 5 minuter. Låt kallna.

  2. Blanda färs, salt, peppar, vitlök och citronskal i en bunke. Blanda i auberginen och grovsmulad fetaost med hjälp av elvisp. Överarbeta inte, då kan färsen bli seg.

  3. Forma färsen till bullar. Stek ­bullarna i resten av oljan, inte för många åt gången, cirka 5-10 ­minuter. Tillsätt rosmarinblad och efterstek 3-5 minuter eller tills ­bullarna är färdiga.

  4. Servera på tortillabröd eller i pitabröd tillsammans med spenatblad, klyftade tomater, strimlad lök och hummus.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök