Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Feta Al Forno

Som en grekisk fetasallad fast varm och alldeles underbar. Glöm inte att suga upp den goda buljongen med skivor av ett gott lantbröd. Denna rätt passar ypperligt som ensamrätt eller med en bit grillat kött eller fisk.

Feta Al Forno
Feta Al Forno
Feta Al Forno
Foto: Helén Pe / Helén Pe/Expressen

Ingredienser

  • 1,2 kgtomater
  • 2röda paprikor
  • 2rödlökar
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 1 mskoregano- torkad
  • 1 mskvit balsamvinäger
  • 1 dlolivolja
  • 200 gfetaost

Till servering

  • 1 krukaoregano- eller basilika
  • 1lantbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skiva tomaterna. Halvera, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och finskiva löken.

  3. Varva grönsaker, salt och peppar i en ugnsform. Strö över oregano och ringla över vinäger och olja. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

  4. Ta ut formen och smula över fetaosten. Tillaga vidare i 10–15 minuter tills osten börjar få färg.

  5. Repa oreganon och strö över formen.

Vad tyckte du om receptet?