Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fisk när den är som godast och enklast! Tid: cirka 20 minuter.
Torka av torsken med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med olja på högsta värme. Lägg i torsken och stek på hög värme, lägg i en klick smör och låt det smälta. Ös fisken med smöret och stek i 2-3 minuter, sänk därefter värmen och vänd på fisken. Stek i ytterligare 3 minuter och fortsätt att ösa torsken under tiden.
Bryn resten av smöret tills det är gyllenbrunt och doftar härligt nötigt och sött.
Hacka gurkan och äpplet och vänd ner i det brynta smöret med kapris.
Riv eller hacka de hårdkokta äggen. Skeda över det brynta smöret med grönsaker över fisken, fortsätt med ägg och avsluta med plockad dill. Servera genast med potatispuré, kokt potatis eller bara ett gott bröd.
Recept från Mitt kök