Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Festlig torskrygg i panna

Fisk när den är som godast och enklast! Tid: cirka 20 minuter.

Festlig torskrygg i panna
Festlig torskrygg i panna
Festlig torskrygg i panna
MAGNUS CARLSSON

Ingredienser

  • 600 gtorskrygg
  • 100150 gsmör
  • 0,5gurka
  • 4ägg- hårdkokta
  • 1äpple- syrligt
  • 1,5 dlkaprisbär- små
  • 1dillknippe

Till servering

  • potatispuré- kokt potatis eller gott bröd

Gör så här

  1. Torka av torsken med hushållspapper och krydda med salt och peppar.

  2. Hetta upp en stekpanna med olja på högsta värme. Lägg i torsken och stek på hög värme, lägg i en klick smör och låt det smälta. Ös fisken med smöret och stek i 2-3 minuter, sänk därefter värmen och vänd på fisken. Stek i ytterligare 3 minuter och fortsätt att ösa torsken under tiden.

  3. Bryn resten av smöret tills det är gyllenbrunt och doftar härligt nötigt och sött.

  4. Hacka gurkan och äpplet och vänd ner i det brynta smöret med kapris.

  5. Riv eller hacka de hårdkokta äggen. Skeda över det brynta smöret med grönsaker över fisken, fortsätt med ägg och avsluta med plockad dill. Servera genast med potatispuré, kokt potatis eller bara ett gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök