Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör moset först. Skala och skär potatisen i bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstamp eller pressa genom purépress. Tillsätt smör, mjölk och äggula och vispa till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
Lägg spättafiléerna med den köttiga sidan nedåt på smörpapper. Skär ett snitt i mitten av filén. Salta och peppra fisken.
Gör fyllningen. Lägg de spättafiléer som hör till fyllningen, krabbkött och fänkål i skålen till matberedaren och mixa sönder. Tillsätt äggula och grädde och kör till en smidig färs. Salta och krydda med peppar och chili explosion.
Lägg en klick av fyllningen på fisken och rulla ihop. Lägg fisk- rullarna i en smord ugnssäker form. Häll vinet mellan rullarna och klicka på smöret. Lägg över ett bakplåtspapper och tillaga fisken, cirka 10 minuter i ugnen, 225 grader.
Sila av fiskbuljongen från formen i en kastrull. Vispa samman grädde och vetemjöl och red av buljongen. Låt såsen koka 3 minuter. Salta och peppra.
Häll såsen över fiskrullarna. Spritsa moset runt kanten på formen och strö över osten. Höj ugnen till 250 grader och sätt in formen i övre delen av ugnen när gratängen ska färgsättas, cirka 5-8 minuter.
Recept från Mitt kök