Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Festbröd med zucchini och mozzarella

Festbröd med zucchini och mozzarella
Festbröd med zucchini och mozzarella
Festbröd med zucchini och mozzarella
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 0,25 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 6 dlvetemjöl special
  • 2squash- mellanstora
  • olivolja
  • 250 gmozzarella
  • 25 gpinjenötter

Gör så här

  1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Smula jästen i degbunken och rör ut den med vattnet. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl och arbeta degen i minst 10 minuter i maskin. Låt jäsa i 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Pensla dem med olivolja och grilla eller stek dem mjuka. Salta dem och låt svalna. Skär mozzarellan i tunna skivor.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en 1 centimeter tunn, rektangulär kaka, cirka 30 x 20 centimeter. Fördela zucchiniskivorna över degen, strö lite flingsalt över och fördela sedan mozzarellabitarna över zucchinin.

  4. Rulla ihop degen från långändan till en tjock rulle och skär den i 12-14 bitar. Ställ bitarna tätt med snittytan upp i formen. Låt jäsa i cirka 20 minuter.

  5. Strö över pinjenötter och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök