Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Smula jästen i degbunken och rör ut den med vattnet. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl och arbeta degen i minst 10 minuter i maskin. Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Pensla dem med olivolja och grilla eller stek dem mjuka. Salta dem och låt svalna. Skär mozzarellan i tunna skivor.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en 1 centimeter tunn, rektangulär kaka, cirka 30 x 20 centimeter. Fördela zucchiniskivorna över degen, strö lite flingsalt över och fördela sedan mozzarellabitarna över zucchinin.
Rulla ihop degen från långändan till en tjock rulle och skär den i 12-14 bitar. Ställ bitarna tätt med snittytan upp i formen. Låt jäsa i cirka 20 minuter.
Strö över pinjenötter och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt svalna på galler.
Recept från Mitt kök