Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ferrerobollar

Supergoda chokladbollar fyllda med hasselnötter och doppade i hasselnötschoklad. Förvara i en lufttät burk i kylen och plocka fram när du är sugen på något riktigt smarrigt.

Ferrerobollar
Ferrerobollar
Ferrerobollar
Wolfgang Kleinschmidt

Chokladbollar

  • 200 gmörk choklad- 70 procent
  • 2,75 dlkakao
  • 1,75 dllönnsirap
  • 1 tskvaniljpulver
  • 11,5 dlkokosolja
  • 2025hasselnötter- skalade

Hasselnötschoklad

  • 200 gmörk choklad- 70 procent
  • 3 mskhasselnötter- hackade

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Chokladbollar: Hacka och smält chokladen i mikro eller varmt vattenbad.

  3. Mixa kakao, lönnsirap och vaniljpulver. Mixa i kokosoljan och sedan den smälta chokladen. Låt massan stelna lite i kylen.

  4. Rulla massan till bollar och lägg en hasselnöt i varje boll.

  5. Doppa bollarna en i taget i hasselnötschokladen (se nedan) och lägg dem på bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur eller i kylen. Förvara bollarna i en lufttät burk i kylen.

  6. Hasselnötschoklad: Hacka och smält chokladen i mikron eller i ett varmt vattenbad.

  7. Rör i de hackade hasselnötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök