Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbart god dryck som är syrlig, fräsch och lätt fermenterad.
Häll yoghurten i ett kaffefilter i en sil och låt stå ca 4 timmar och rinna av.
Häll 2 dl vassle i en stor glasburk (yoghurten som är kvar i kaffefiltret kan du använda till tsatsiki eller äta som den är med frukt eller bär).
Halvera och pressa saften ur grapefrukt och citroner. Häll saften i burken. Skala och riv ingefäran och rör ner i saften. Tillsätt vatten och socker och rör om.
Sätt en bit linnetyg eller silduk över burken och fäst med ett snöre. Låt stå i rumstemperatur 3–4 dagar.
5. Sila drycken och häll i flaskor. Ställ in i kylen. Lufta flaskorna lite då och då genom att öppna korken. Drycken är hållbar ca 1 månad.