Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fermenterad grapefruktvassle

Underbart god dryck som är syrlig, fräsch och lätt fermenterad. 

Fermenterad grapefruktvassle
Fermenterad grapefruktvassle
Fermenterad grapefruktvassle
Foto: PER RANUNG

Ingredienser

  • 6 dlyoghurt naturell
  • 1blodgrapefrukt
  • 3citroner
  • 1 bitingefära- (3 cm)
  • 1,5 lvatten
  • 0,75 dlströsocker

Gör så här

  1. Häll yoghurten i ett kaffefilter i en sil och låt stå ca 4 timmar och rinna av.

  2. Häll 2 dl vassle i en stor glasburk (yoghurten som är kvar i kaffefiltret kan du använda till tsatsiki eller äta som den är med frukt eller bär).

  3. Halvera och pressa saften ur grapefrukt och citroner. Häll saften i burken. Skala och riv ingefäran och rör ner i saften. Tillsätt vatten och socker och rör om.

  4. Sätt en bit linnetyg eller silduk över burken och fäst med ett snöre. Låt stå i rumstemperatur 3–4 dagar.

  5. 5. Sila drycken och häll i flaskor. Ställ in i kylen. Lufta flaskorna lite då och då genom att öppna korken. Drycken är hållbar ca 1 månad. 

Vad tyckte du om receptet?