Recept av Maro Papadopoulou
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på favaröra på gula ärter. Favaröra är ett väldigt populärt tillbehör till grekisk meze.
Lägg ärterna i kallt vatten ca 8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet. Koka ärterna i 6 dl vatten ca 10 min. Skumma väl.
Skala och skiva löken. Strimla salladslöken. Lägg löken i grytan och tillsätt olja och citronsaft. Koka tills ca 1 dl vätska återstår, ca 30 min.
Mixa ärterna med mixerstav. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar. Låt kallna.
Ringla över olja. Garnera med strimlad salladslök, kapris och persilja.
Recept av Maro Papadopoulou