Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fattouche, libanesisk sallad med kycklingfiléer

Sumak, en krydda från Libanon, ger den här salladen en lätt syrlig touche. Sumak finns att köpa i butiker med orientaliska varor.

Fattouche, libanesisk sallad med kycklingfiléer
Fattouche, libanesisk sallad med kycklingfiléer
Fattouche, libanesisk sallad med kycklingfiléer

Sallad

  • 1pitabröd
  • 0,5 tskolivolja- till pensling
  • 0,5rödlök
  • 1 msksumak
  • 3kvisttomater
  • 150 ggurka- bit
  • 0,5paprika- röd
  • 0,5romansallad- eller 1 påse rucola (ca 100 g)

Sås

  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 3 mskpersilja- eller mynta
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskcitronsaft- färskpressad

Kyckling

  • 2kycklingfiléer
  • 1 tskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmchilipepparflingor
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 mskcitronsaft- färskpressad
  • 2 mskkoriander- finhackad

Gör så här

  1. Sallad: Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna. Låt brödet svalna och bryt det i små bitar.

  2. Skala och finhacka löken och blanda den med sumak. Skär tomater, gurka och paprika i små bitar. Strimla salladen.

  3. Sås: Blanda vitlök, persilja, salt och citronsaft i en skål.

  4. Vänd ner löken och grönsakerna i såsen. Blanda i brödbitarna inför serveringen.

  5. Skär filéerna på längden i 2-3 tunna flata filéer. Pensla dem med olja. Salta, peppra och stek dem i en grill- eller stekpanna under lock 3-4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.

  6. Blanda vitlök, citronsaft och koriander och häll över filéerna. Servera genast tillsammans med salladen.

Vad tyckte du om receptet?