Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fattiga riddare på kanelbulle med apelsinmascarpone och mynta

Recept på fattiga riddare med kanelbulle. Avsluta middagen med extra allt. Ofta görs fattiga riddare på enkelt vitt vetebröd, så med kanelbullar som grund blir det förstås dubbelt så gott.

Fattiga riddare på kanelbulle med apelsinmascarpone och mynta
Fattiga riddare på kanelbulle med apelsinmascarpone och mynta
Fattiga riddare på kanelbulle med apelsinmascarpone och mynta
Recept på Fattiga riddare på kanelbulle med apelsinmascarpone och mynta Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 2kanelbullar- stora, dagsgamla eller 4 mindre
  • 1ägg
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 msksmör
  • 3 mskströsocker
  • 1,5 tskkanel- mald

Apelsinmascarpone

  • 100 gmascarponeost
  • 3 mskcrème fraiche
  • 1 mskflorsocker
  • 1apelsin

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Apelsinmascarpone: Vispa ihop mascarpone, crème fraiche och florsocker. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i ostsmeten. Skär bort skalet från apelsinen och skär den sedan i små bitar.

  2. Fattiga riddare: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och mjöl. Skiva kanelbullarna. Lägg bullskivorna i smeten och låt dra 10 min.

  3. Stek bullskivorna i smör på medelvärme i en stekpanna tills de fått fin färg. Blanda ihop socker och kanel och vänd de nystekta bullskivorna i blandningen.

  4. Servera med mascarpone, apelsintärningar och strimlad mynta.

Vad tyckte du om receptet?