Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fattiga riddare med sesamfrön, blåbärsylt, granatäpple och lönnsirap

Fattiga riddare med sesamfrön, blåbärsylt, granatäpple och lönnsirap servera till brunch, lunch eller som efterrätt! Det går bra att ta reda på bröd som är ett par dagar gammalt och ge det lite extra liv med en enkel pannkakssmet. Passar även bra att servera tillsammans med vaniljglass och jordgubbar eller sylt.

Elisabeth Johansson
Fattiga riddare med sesamfrön, blåbärsylt, granatäpple och lönnsirap
Fattiga riddare med sesamfrön, blåbärsylt, granatäpple och lönnsirap
Fattiga riddare med sesamfrön, blåbärsylt, granatäpple och lönnsirap
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1ägg
  • 3 dlmjölk
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 8 skivorbröd- surdegsbröd, brioche eller formfranska
  • 2 dlsesamfrön
  • 2 msksmör

Tillbehör

  • 1 dlblåbärssylt
  • 0,5granatäpple
  • 2 dlbär- blandade, t ex hallon och blåbär
  • 2 dlgrädde- vispad eller vaniljkvarg
  • 4 msklönnsirap

Gör så här

  1. Vispa upp äggen med hälften av mjölken. Vispa i mjölet och tillsätt resten av mjölken. Låt smeten stå och svälla ca 10 min.

  2. Doppa brödskivorna, en och en, i pannkaksmeten och vänd på ena sidan i sesamfrön. Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör, börja med sesamfrösidan.

  3. Servera med blåbärssylt, granatäppelkärnor, bär, lättvispad grädde eller vaniljkvarg och lönnsirap.

Vad tyckte du om receptet?