Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fattiga riddare med keso och frukt är en älskad klassiker som går hem hos både stora och små. Passar även bra att tillaga över öppen eld.
Pannkakssmet: Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, socker och salt. Häll över i en tät burk eller flaska och förvara kallt om du ska ta med det på utflykten.
Salsa: Skär av skalet från ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ananas, lime-skal, limesaft, mynta och honung. Lägg över i en tät burk.
Skär brödet i stavar eller mindre bitar och doppa dem i smeten. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Strö lite kanel och socker på riddarna, servera med ananassalsa och keso.