Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fattiga riddare med honungsstekta äpplen

Härliga toasts med honungsstekta äpplen, russin och vispad grädde smaksatt med vaniljsocker. Extra gott blir det tillsammans med vaniljglass.

Fattiga riddare med honungsstekta äpplen
Fattiga riddare med honungsstekta äpplen
Fattiga riddare med honungsstekta äpplen
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fattiga riddare

  • 2ägg
  • 6 dlmjölk
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,75 tsksalt
  • 1 tskkanel- malen
  • 8vitt bröd
  • smör- till stekning

Att vända bröden i

  • 1,5 dlströsocker
  • 3 tskkanel- malen

Honungsstekta äpplen med russin

  • 3äpplen
  • 2 mskhonung
  • kanel- malen
  • 2 mskrussin
  • smör- att steka i

Vaniljchantilly

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Fattiga riddare: Vispa äggen i en skål tillsammans med hälften av mjölken, vispa i lite i taget av mjölet och sedan resten av mjölken.

  2. Vispa i salt och kanel. Låt smeten stå och svälla i 20 minuter i kylen.

  3. Blanda socker och kanel på ett fat.

  4. Doppa brödskivorna i smeten en åt gången och stek bröden tills det fått gyllenbrun färg på båda sidor.

  5. Vänd bröden i kanelsockret.

  6. Honungsstekta äpplen med russin: Kärna ur äpplena, skär dem i klyftor och stek klyftorna i smör.

  7. Ringla över honungen och stek tills äpplena är karamelliserade.

  8. Strö över kanel och lägg i russinen.

  9. Vaniljchantilly: Vispa grädden och vaniljsockret.

  10. Servering: Servera fattiga riddarna med honungsstekta äpplen med russin och vaniljchantilly.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök