Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fatoush brukar också kallas brödsallad. Den har sitt ursprung i Mellanöstern. Det här är en rejäl sallad som passar både på buffébordet och som ensamrätt. Det går bra att byta ut tofun mot feta- eller chèvreost om man fördrar det.
Dressing: Rör ihop alla ingredienser.
Rosat valnötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg.
Bryt brödet i bitar. Stek det gyllenbrunt i olja. Krydda med flingsalt. Lägg brödbitarna på ett hushållspapper.
Skär melonen i klyftor. Skär hälften av klyftorna i skivor. Skär bort skalet på resten av klyftorna och skär fruktköttet i bitar. Skär tofun i bitar. Skala och strimla löken. Skär dadlarna i bitar.
Lägg salladen på ett fat. Lägg på -melonbitar, tofu, lök och dadlar. Strö över bröd och valnötter. Ringla över dressingen och garnera med mynta.