Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fatoushsallad med vattenmelon, dadlar och tahinidressing

Fatoush brukar också kallas brödsallad. Den har sitt ursprung i Mellanöstern. Det här är en rejäl sallad som passar både på buffébordet och som ensamrätt. Det går bra att byta ut tofun mot feta- eller chèvreost om man fördrar det.

Fatoushsallad med vattenmelon, dadlar och tahinidressingFatoushsallad med vattenmelon, dadlar och tahinidressingFatoushsallad med vattenmelon, dadlar och tahinidressing
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gvalnötter
  • 2 skivorsurdegsbröd- stora
  • 2 mskrapsolja- eller olivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1vattenmelon- liten
  • 200 gnaturell tofu
  • 1rödlök
  • 10dadlar- kärnfria
  • 75 gblandad sallad

Tahinidressing

  • 3 msktahini (sesampasta)
  • 2 mskvatten
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tskjapansk soja
  • 23 dropparsesamolja

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Dressing: Rör ihop alla ingredienser.

  2. Rosat valnötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg.

  3. Bryt brödet i bitar. Stek det gyllenbrunt i olja. Krydda med flingsalt. Lägg brödbitarna på ett hushållspapper.

  4. Skär melonen i klyftor. Skär hälften av klyftorna i skivor. Skär bort skalet på resten av klyftorna och skär fruktköttet i bitar. Skär tofun i bitar. Skala och strimla löken. Skär dadlarna i bitar.

  5. Lägg salladen på ett fat. Lägg på -melonbitar, tofu, lök och dadlar. Strö över bröd och valnötter. Ringla över dressingen och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?