Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fatousch

Matig bondsallad med olivoljestekt pitabröd, ett fantastiskt tillbehör när du grillar i sommar!

Fatousch
Fatousch
Fatousch
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2pitabröd
  • olivolja
  • 1gurka
  • 4tomater
  • 1paprika- gul
  • 1rödlök
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 0,5 dlmynta- hackad
  • 1 msksaft- från pressad citron
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär brödet i små bitar och stek i olivolja. Ställ åt sidan.

  2. Dela och kärna ur gurka, tomater och paprika. Skala löken. Skär grönsaker och lök i små bitar.

  3. Blanda grönsaker, örter, citronsaft, vitlök och 3 msk olivolja. Krydda med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna en stund före servering. Blanda brödet i salladen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök