Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pepparkakorna är väldigt goda att äta på danskt vis - som en sandwich med en tunn skiva mandelmassa och en tunn skiva mjuk nougat mellan två pepparkakor.
Koka hälften av smöret och allt socker och sirap tills sockret smält. Låt svalna. Tillsätt kryddor och bikarbonat.
När smeten är helt kall tillsätts resten av smöret. Knåda i mjölet.
Dela degen i två bitar som formas till rullar, ca 5 cm i diameter, ca 35 cm långa. Låt rullarna ligga i kylen tills de blir riktigt kalla och hårda.
Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i riktigt tunna skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Låt kakorna kallna på galler.