Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk yoghurtkyckling i ugn med massor av smak

Faster Rekhas kyckling smakar väldigt mycket utan att vara stark.

Indisk yoghurtkyckling i ugn med massor av smak
Indisk yoghurtkyckling i ugn med massor av smak
Indisk yoghurtkyckling i ugn med massor av smak
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Faster Rekhas yoghurtkyckling

  • 1kyckling- hel (ca 1,2 kilo)
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 msksmör

Marinad

  • 2schalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1grön chili- t ex spansk peppar
  • 1 mskingefära- riven
  • 0,5kanelstång
  • 3kardemummakapslar- gröna
  • 5kryddnejikor
  • 1,5 dlmatyoghurt

Tillbehör

  • basmatiris
  • mango chutney

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i sex delar. Skala lök och vitlök. Mixa alla ingredienser till marinaden i en matberedare eller mixerkanna. Krydda kycklingen med salt och peppar. Blanda den med marinaden och låt stå ca 1 timme i kylen.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form.

  3. Häll marinaden i stekpannan och låt den koka ihop under omrörning till en fastare konsistens, ca 5 min.

  4. Häll marinaden över kycklingen och stek klart mitt i ugnen, ca 40 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, 70 grader innertemperatur. Servera kycklingen med basmatiris och chutney.

Vad tyckte du om receptet?