Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Faster Rekhas kyckling smakar väldigt mycket utan att vara stark.
Stycka kycklingen i sex delar. Skala lök och vitlök. Mixa alla ingredienser till marinaden i en matberedare eller mixerkanna. Krydda kycklingen med salt och peppar. Blanda den med marinaden och låt stå ca 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form.
Häll marinaden i stekpannan och låt den koka ihop under omrörning till en fastare konsistens, ca 5 min.
Häll marinaden över kycklingen och stek klart mitt i ugnen, ca 40 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, 70 grader innertemperatur. Servera kycklingen med basmatiris och chutney.