Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fasolakia Giaxni – grekiska bönor

Denna klassiska grekiska rätt är god som den är med lite fetaost smulad över eller som tillbehör till kyckling eller fisk.

Fasolakia Giaxni – grekiska bönor
Fasolakia Giaxni – grekiska bönor
Fasolakia Giaxni – grekiska bönor
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 350 gharicots verts- färska
  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 2 mskolivolja
  • 2tomater- gärna plommontomater
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.

  2. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja i en gryta ca 5 min under omrörning.

  3. Tärna tomaterna och lägg dem i grytan. Fortsätt fräsa ca 5 min. Tillsätt haricots verts, vin, kanel salt och peppar. Låt puttra under lock ca 1 timme, rör om då och då.

  4. Servera bönorna med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?