Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 18g
Kolhydrater: 47g
Recept på vegetarisk grekisk gryta med bönor och fetaost. Underbart god böngryta som passar till vardag och fest.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten 5 min. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av i durkslag.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär bönorna i mindre bitar.
Stek bönor, 1/2 lök och 2 vitlöksklyftor i 2 msk olja under omrörning 2-3 min i en kastrull. Ta upp bönorna i en bunke.
Stek potatisen med resten av löken och vitlöken i 2 msk olja 2-3 min under omrörning.
Tillsätt tomater, vatten, persilja, buljongtärningar, salt och lagerblad.
Blanda ner bönorna och sjud 5-6 min. Tärna fetaosten. Servera fetaost och bröd till böngrytan.