Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fasolakia - vegetarisk böngryta med fetaost

Recept på vegetarisk grekisk gryta med bönor och fetaost. Underbart god böngryta som passar till vardag och fest.

Fasolakia - vegetarisk böngryta med fetaost
Fasolakia - vegetarisk böngryta med fetaost
Fasolakia - vegetarisk böngryta med fetaost
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gpotatis
  • 1gul lök- 0,5+0,5
  • 4vitlöksklyftor- (2+2)
  • 500 gharicots verts- frysta
  • 4 mskolivolja- (2+2)
  • 1 burktomater- finkrossade (400 g, gärna Mutti)
  • 1 dlvatten
  • 1 krukapersilja- grovhackad
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsksalt
  • 2lagerblad

Tillbehör

  • bröd- (30g/pers)
  • 200 gfetaost

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten 5 min. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av i durkslag.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär bönorna i mindre bitar.

  3. Stek bönor, 1/2 lök och 2 vitlöksklyftor i 2 msk olja under omrörning 2-3 min i en kastrull. Ta upp bönorna i en bunke.

  4. Stek potatisen med resten av löken och vitlöken i 2 msk olja 2-3 min under omrörning.

  5. Tillsätt tomater, vatten, persilja, buljongtärningar, salt och lagerblad.

  6. Blanda ner bönorna och sjud 5-6 min. Tärna fetaosten. Servera fetaost och bröd till böngrytan.

Vad tyckte du om receptet?