Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Paprika, persilja och vitlök gör köttfärsspetten extra smakrika.
Mosa potatisen. Blanda ner ströbröd, ägg och två matskedar vatten. Låt svälla några minuter.
Finhacka lök och paprika. Pressa vitlöken.
Blanda ner lök, paprika, vitlök, persilja och köttfärs i bunken. Rör till en jämn smet. Salta och peppra efter smak. Forma 16 avlånga järpar av smeten.
Stek järparna i smör i stekpanna i omgångar, tills de får fin färg. Eller stek i ugn på 225 grader, på en smord plåt, i 10–15 minuter. Vänd dem några gånger så att de får fin färg runtom.
Trä järparna på spett och servera varma eller kalla.
Recept från Mitt kök