Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsspett med paprika & persilja

Paprika, persilja och vitlök gör köttfärsspetten extra smakrika.

Färsspett med paprika & persilja
Färsspett med paprika & persilja
Färsspett med paprika & persilja
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1 stpotatis- kokt kall
  • 0,5 dlströbröd
  • 1 stägg
  • 1 stgul lök
  • paprika- 1/4 röd paprika
  • 1 stvitlöksklyfta
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • salt
  • peppar
  • smör- till stekning
  • 16 stspett

Gör så här

  1. Mosa potatisen. Blanda ner ströbröd, ägg och två matskedar vatten. Låt svälla några minuter.

  2. Finhacka lök och paprika. Pressa vitlöken.

  3. Blanda ner lök, paprika, vitlök, persilja och köttfärs i bunken. Rör till en jämn smet. Salta och peppra efter smak. Forma 16 avlånga järpar av smeten.

  4. Stek järparna i smör i stekpanna i omgångar, tills de får fin färg. Eller stek i ugn på 225 grader, på en smord plåt, i 10–15 minuter. Vänd dem några gånger så att de får fin färg runtom.

  5. Trä järparna på spett och servera varma eller kalla.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök