Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosmarinvinägern blandas i en dressing som smaksätter bönor och rödlök. Till det serveras kryddiga spett och sallad. Kebabkryddan innehåller bland annat spiskummin, oregano, chili, koriander och paprika.
Rosmarinvinägern passar bra till rätter med lamm och till rostade grönsaker i ugn.
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lök, vitlök, persilja, kebabkrydda och salt. Forma färsen till ca 8 avlånga rullar.
Dressing: Blanda vinäger, olja, vatten, honung, salt och peppar.
Sallad: Häll av lagen från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och finhacka löken. Blanda bönorna med lök och rosmarindressingen.
Trä upp lammfärsrullarna på spett och -grilla dem runt om i ca 10 min.
Skär gurkan i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Bryt salladen i bitar. Skär fetosten i bitar.
Blanda bönorna med gurka och paprika. Lägg upp på ett stort fat tillsammans med sallad och ost. Garnera med rosmarin och -servera med färsspett.
Rosmarinvinäger: Skölj rosmarinen noga och torka den. Häll vinägern i en flaska. Lägg ner rosmarin och sätt i en kork. Låt stå i ca 1 vecka. Skaka flaskan några gånger under tiden.