Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsspett med ajvar och svamprisotto


Medelhavsinspirerade färsspett med smak av fetaost och ajvar är goda med en enkel sallad, kall sås och en len risotto.

Färsspett med ajvar och svamprisotto

Färsspett med ajvar och svamprisotto

Färsspett med ajvar och svamprisotto

Annika Broman

Ingredienser

  • 400 gblandfärs
  • 75 gfetaost- avrunnen tärnad
  • 1 dlajvar relish
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskpeppar
  • margarin- eller smör att steka i

Risotto:

  • 100 gsvamp- färsk,gärna shiitake eller ostronskivling
  • 1gul lök- margarin eller smör
  • 3 dlavorioris
  • 6 dlvatten- ca + 1 höns- eller svampbuljongtärning
  • 1 dlvitt vin
  • salt- om så behövs

Fetaostsås:

  • 100 gfetaost
  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • salt
  • peppar

Servering:

  • sallad

Gör så här

  1. Blanda blandfärs, fetaost, ajvar relish, salt och peppar i en bunke. Forma till 8 avlånga korvar och trä dem på varsitt spett. Stek spetten i en stekpanna så att de får färg och låt dem sedan efterstekas i ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter. Det går även att steka dem färdiga i stekpannan men det är bekvämast i ugnen.

  2. Skär svampen i små bitar och hacka löken fint. Fräs svamp och lök i margarin eller smör i en kastrull. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt riset och låt det fräsa med under omrörning.

  3. Smula buljongtärningen i vattnet och tillsätt det tillsammans med vinet, lite i taget. Rör med en trägaffel och tillsätt buljongen och vinet.

  4. Koka risotton under omrörning i sammanlagt 25-30 minuter.

  5. Blanda fetaost, turkisk yoghurt, persilja, salt och peppar till en sås. Servera färsspetten med risotto, fetaostsås och en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök