Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Medelhavsinspirerade färsspett med smak av fetaost och ajvar är goda med en enkel sallad, kall sås och en len risotto.
Blanda blandfärs, fetaost, ajvar relish, salt och peppar i en bunke. Forma till 8 avlånga korvar och trä dem på varsitt spett. Stek spetten i en stekpanna så att de får färg och låt dem sedan efterstekas i ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter. Det går även att steka dem färdiga i stekpannan men det är bekvämast i ugnen.
Skär svampen i små bitar och hacka löken fint. Fräs svamp och lök i margarin eller smör i en kastrull. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt riset och låt det fräsa med under omrörning.
Smula buljongtärningen i vattnet och tillsätt det tillsammans med vinet, lite i taget. Rör med en trägaffel och tillsätt buljongen och vinet.
Koka risotton under omrörning i sammanlagt 25-30 minuter.
Blanda fetaost, turkisk yoghurt, persilja, salt och peppar till en sås. Servera färsspetten med risotto, fetaostsås och en sallad.
Recept från Mitt kök