Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färslimpa med rotfrukter

Recept på vegetarisk färslimpa med rotfrukter. Den går bra att frysa, om det skulle bli något över.

Färslimpa med rotfrukter
Färslimpa med rotfrukter
Färslimpa med rotfrukter
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gsojafärs- formbar, fryst till exempel Anamma
  • 1gul lök- liten
  • 2 msksenap
  • 1 tsksalt- + 1 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4gulbetor
  • 2morötter
  • 1 bitrotselleri- (ca 300 g)
  • 1rödlök
  • 2 mskolivolja
  • 2 msksmör
  • 1 msksoja- kinesisk
  • 100 gbabyspenat

Sås

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 50 gprästost- lagrad
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv löken på rivjärn. Blanda färsen med lök och senap och krydda med 1 tsk salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och skär betor, morötter och selleri i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda rotsakerna med olja och 1 tsk salt och lägg dem runt om limpan på plåten.

  3. Smält smöret. Tillsätt soja. Pensla limpan med blandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Sås: Grovriv osten och blanda den med lätt crème fraiche. Krydda med salt och cayennepeppar.

  5. Vänd ner spenaten i rotfruktsblandningen. Skär limpan i skivor och servera med rotfrukter och sås.

Vad tyckte du om receptet?