Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk färslimpa med rotfrukter. Den går bra att frysa, om det skulle bli något över.
Sätt ugnen på 225°. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv löken på rivjärn. Blanda färsen med lök och senap och krydda med 1 tsk salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
Skala och skär betor, morötter och selleri i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda rotsakerna med olja och 1 tsk salt och lägg dem runt om limpan på plåten.
Smält smöret. Tillsätt soja. Pensla limpan med blandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
Sås: Grovriv osten och blanda den med lätt crème fraiche. Krydda med salt och cayennepeppar.
Vänd ner spenaten i rotfruktsblandningen. Skär limpan i skivor och servera med rotfrukter och sås.