Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatisspett med västerbottensost och persilja

Färskpotatisspett med västerbottensost och persilja passar att servera både till kött och fisk. Potatisen kan kokas och träs upp på spett dagen före festen.

Färskpotatisspett med västerbottensost och persiljaFärskpotatisspett med västerbottensost och persiljaFärskpotatisspett med västerbottensost och persilja
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 24färskpotatisar- kokta, små
  • 1 mskrapsolja- kallpressad + 2 msk
  • 1 tsksalt
  • 100 gvästerbottensost
  • 2 mskbladpersilja- grovt hackad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Trä upp potatisen på åtta grillspett. Pensla med 1 msk olja och strö över salt. Riv osten.

  2. Grilla spetten runt om på medeltemperatur tills de fått fin färg. Lägg spetten på ett fat. Strö på ost, persilja och peppar och ringla över 2 msk olja.

Vad tyckte du om receptet?