Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatissallad med pepparrot och senapsört

Recept på färskpotatissallad med pepparrot och senapsört. Koka gärna potatisen en dag i förväg.

Färskpotatissallad med pepparrot och senapsörtFärskpotatissallad med pepparrot och senapsörtFärskpotatissallad med pepparrot och senapsört
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1,5 kgfärskpotatis
  • 400 glök- färsk
  • 1,25 dlrapsolja- kallpressad
  • 0,75 dlsenap- svensk, stark
  • 0,5 dlpepparrot- riven
  • 3 mskcidervinäger- eller vit balsamvinäger
  • 1 tsksalt

Garnering

  • pepparrot
  • senapsört eller rucola

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av potatisen och låt kallna.

  2. Skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Ansa och strimla löken.

  3. Vispa ihop olja, senap, pepparrot och vinäger. Krydda med salt. Häll dressingen över potatis och lök. Låt potatissalladen marinera ca 1 timme före servering.

  4. Lägg salladen på ett fat, toppa med pepparrot och senapsört.

Vad tyckte du om receptet?