Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor

Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor är somriga smaker i en potatissallad. Använd gärna ätbara blommor till garnering, t ex sköljd rödklöver och rölleka. Röllekans blad har en örtig smak, men se det mest som garnering.

Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor
Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor
Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1,5 kgfärskpotatis

Örtolja med parmesan

  • 1 krukapersilja
  • 0,5 krukatimjan
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlolivolja
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2 tskflingsalt
  • 2 tsksvartpeppar- nymald

Garnering

  • blommor- ätbara, t ex rödklöver, rölleka, ringblommor

Gör så här

  1. Skrubba eller skrapa potatisen. Koka den mjuk och låt svalna.

  2. Lägg bladpersilja och timjan med stjälkar i en matberedare. Skala och lägg i vitlöksklyftan. Häll i olja och mixa slätt. Blanda i parmesanost och krydda med salt och peppar.

  3. Halvera eventuellt stora potatisar. Blanda potatisen med örtoljan. Lägg salladen i en skål och garnera med ätbara blommor.

Vad tyckte du om receptet?