Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatissallad med oliver, sparris och salladslök

Färskpotatissallad med oliver, sparris och salladslök har en ganska hög sälta och passar perfekt till stekt eller grillad fisk.

Färskpotatissallad med oliver, sparris och salladslök
Färskpotatissallad med oliver, sparris och salladslök
Färskpotatissallad med oliver, sparris och salladslök
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gfärskpotatis- kokt
  • 250 gsparris- grön
  • 100 gsalladslök
  • 1 dlbasilika- grovt skuren
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt

Tapenade

  • 1,5 dlkalamataoliver- utan kärnor
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlolivolja
  • 2sardellfiléer
  • 1 tskcitron- pressad

Gör så här

  1. Tapenade: Skala vitlöksklyftan. Mixa oliver, vitlök, olja och sardeller. Smaka av med citronsaft.

  2. Halvera potatisarna. Ansa och finstrimla sparris och salladslök.

  3. Blanda potatis, sparris, lök, basilika och citron. Vänd i tapenaden och krydda med salt.

Vad tyckte du om receptet?