Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatissallad med krämig tonfiskröra

Med inspiration från den välkända salladen niçoise görs en färskpotatissallad med tonfiskröra. Det går bra att byta ut tonfisken om du är vegetarian. Prova till exempel med kikärter, bönor eller fetaost.

Färskpotatissallad med krämig tonfiskröraFärskpotatissallad med krämig tonfiskröraFärskpotatissallad med krämig tonfiskröra
Färskpotatissallad med ägg och tonfiskröra Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 gfärskpotatis
  • 1 mskdijonsenap
  • 150 gharicots verts- färska eller frysta
  • 4ägg
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1rödlök
  • 3 burkartonfisk i olja- små (à 95 g)
  • 3grön jalapeñochili
  • 1 dlgrekisk yoghurt
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 100 gsalladsmix
  • 2 dlblandade svarta och gröna oliver
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skrubba potatisen i ljummet vatten. Koka den mjuk i saltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna något.

  2. Vispa ihop senap, 1/2 dl olja, 1 msk vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skär potatisen i grova skivor och vänd ihop med dressingen.

  3. Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 2 min. Häll av och kyl i kallt vatten. Skär dem i mindre bitar.

  4. Mjukkoka äggen. Kyl ner, skala och halvera dem. Halvera tomaterna. Skala och finskiva löken.

  5. Låt tonfisken rinna av. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop tonfisk, chili, yoghurt, majonnäs och 1/2 tsk salt.

  6. Lägg sallad och potatis på ett fat. Toppa med ägg, haricots verts, -tomater, lök och oliver.

  7. Servera salladen med tonfiskröran.

Vad tyckte du om receptet?