Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med inspiration från den välkända salladen niçoise görs en färskpotatissallad med tonfiskröra. Det går bra att byta ut tonfisken om du är vegetarian. Prova till exempel med kikärter, bönor eller fetaost.
Skrubba potatisen i ljummet vatten. Koka den mjuk i saltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna något.
Vispa ihop senap, 1/2 dl olja, 1 msk vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skär potatisen i grova skivor och vänd ihop med dressingen.
Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 2 min. Häll av och kyl i kallt vatten. Skär dem i mindre bitar.
Mjukkoka äggen. Kyl ner, skala och halvera dem. Halvera tomaterna. Skala och finskiva löken.
Låt tonfisken rinna av. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop tonfisk, chili, yoghurt, majonnäs och 1/2 tsk salt.
Lägg sallad och potatis på ett fat. Toppa med ägg, haricots verts, -tomater, lök och oliver.
Servera salladen med tonfiskröran.